Aankondiging Nationale Migratiedialoog 2023

De adviesraad organiseert op 5 juli in Den Haag zijn tweede Nationale Migratiedialoog met als hoofdthema de toekomst van ontheemde Oekraïners in Nederland. We willen in deze bijeenkomst ingaan op de lokale opgaven die er ten aanzien van de Oekraïners in Nederland liggen en deze opgaven in samenhang bekijken met de nationale en Europese invulling daarvan. (Lees  verder).

Oekraïense jonge vrouw buigt zich over leerwerk
Beeld: ©ANP / Robin Utrecht

Opbouw Migratiedialoog

De Adviesraad Migratie presenteert zijn vervolgsignalering over de noodzaak van een langetermijnvisie voor Oekraïense ontheemden. Staatssecretaris Van der Burg is gevraagd die in ontvangst te nemen.
Daarna volgt een gesprek met onder anderen Lodewijk Asscher (speciaal adviseur voor Oekraïne van de Europese Commissie), Harm Benthem (Opgavedirecteur Nieuwkomers (Oekraïne en asiel) van de Gemeente Den Haag) en vertegenwoordigers uit de Oekraïense gemeenschap, zoals Oksana Savchuk (Oekraïens Huis, Rotterdam).

Lees dit bericht voor de volledige informatie over het evenement

De interactieve workshops die daarna volgen gaan over:

  • Particuliere opvang - met o.a. Katja Rusinovic (Adviesraad Migratie) i.s.m. gemeente Rotterdam
  • Werk en arbeidsmarkt - met o.a. Liesbeth van Amersfoort (UWV), Ivanna Kniazevych en Bart Dikkeschei (uitzendbureau Heroyam)
  • Lessen uit het verleden: Verschillen en overeenkomsten met vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië – met o.a. prof. dr. Marlou Schrover & Massimo Jonker i.s.m. LDE Centre for Governance of Migration and Diversity
  • Verblijfsrecht van Oekraïense ontheemden – Myrthe Wijnkoop (Instituut Clingendael) en Angelina van Kampen (VluchtelingenWerk Nederland) en Stichting Migratierecht

Uw dagvoorzitter is Ali Al-Jaberi.

De aanmelding is gesloten. De bijeenkomst is volgeboekt. 

Locatie: Humanity Hub, Den Haag (nabij CS – route).
Let op: de bijeenkomst kan alleen fysiek worden bijgewoond. 

De Nationale Migratiedialoog wordt gehost door de gemeente Den Haag en vindt plaats in samenwerking met LDE Centre for Governance of Migration and Diversity.

Logo Gemeente DH en LDE
Beeld: ©Gemeente DH / LDE Centre Governance of Migration and Diversity