Lessen uit de coronacrisis voor migratiebeleid

De coronacrisis heeft grote invloed (gehad) op migranten en het migratiebeleid. De Adviesraad Migratie benoemt een aantal lessen die te trekken zijn uit de crisis en de gevolgen daarvan voor migratie.

De coronacrisis heeft grote invloed (gehad) op migranten en het migratiebeleid. In onze eerdere blogserie Migratie in tijden van corona zijn we ingegaan op een aantal belangrijke migratieonderwerpen. Terugkijkend op de crisis en de gevolgen daarvan trekt de Adviesraad Migratie een aantal lessen voor het migratiebeleid.  O.a. de noodzaak van crisisplanning maar ook van flexibiliteit; het je realiseren dat vitale sectoren afhankelijk zijn van migranten; het hanteren van humaniteit en solidariteit als leidraad bij handelen; de effecten van digitalisering op migratie en de noodzaak van Europese samenwerking.