Briefadvies: Zorgeloos op straat

Ongedocumenteerden krijgen niet altijd de zorg die zij nodig hebben. Dit schrijven het College voor de Rechten van de Mens, de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken en de Nationale ombudsman in een gezamenlijke brief aan minister Schippers van VWS. In die brief wordt een aantal aanbevelingen aan de overheid gedaan.

Op16 juni 2015 hebben de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken, de Nationale ombudsman en het College voor de Rechten van de Mens samen een bijeenkomst georganiseerd met als titel ‘Zorgeloos op straat’.  Het ging daarbij om de zorgverlening aan ongedocumenteerden. De reden voor deze bijeenkomst was dat er aanhoudend signalen binnenkwamen dat ongedocumenteerden in Nederland problemen ervaren in de (toegang tot de) medische zorg.

Vragen

Heeft u een vraag? Neem contact op met Wolf Mannens.