Presentatie ‘Zorgvuldig arbeidsmigratiebeleid’ bij Kenniscentrum Arbeidsmigranten

De Adviesraad Migratie (ACVZ) was op dinsdag 15 november te gast bij het bestuur van het Kenniscentrum Arbeidsmigranten. Senior beleidsadviseur Christine Otten gaf een toelichting op het in september gepubliceerde adviesrapport 'Zorgvuldig arbeidsmigratiebeleid. Hoe de langdurige zorg profijt kan hebben van vakmigranten’.

Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten verzamelt, bundelt en verrijkt kennis en expertise over de positie van arbeidsmigranten op de arbeidsmarkt, in de economie en in de samenleving en wil een objectief kennisplatform zijn over arbeidsmigranten en arbeidsmigratie.

Beeld: ©Adviesraad Migratie
Christine Otten en Ahmed Marcouch, bestuursvoorzitter Kenniscentrum Arbeidsmigranten en burgemeester Arnhem

Over het advies

De Adviesraad Migratie adviseert partnerschappen met zendende landen te ontwikkelen voor ‘vakmigranten’ om huidige en komende personeelstekorten in de langdurige zorg tegen te gaan. Het gaat om verplegende en verzorgende beroepen vanaf mbo niveau-3. Gelet op het belang van langdurige zorg voor ons welzijn moet specifieke en gerichte arbeidsmigratie onderdeel uitmaken van een breder palet aan arbeidsmarktmaatregelen om de (verwachte) personeelstekorten tegen te gaan.

Voor vragen over of een toelichting op het advies kunt u contact opnemen met Christine Otten.