Werkbezoek arbeidsmigratie Limburg

In Venray sprak de Adviesraad Migratie op 29 augustus met meerdere lokale bestuurders zoals Wim De Schryver (Venray) Rob Wanten (Peel en Maas) en Roy Bouten (Horst a/d Maas) en vertegenwoordigers van de provincie Limburg. Het realiseren van een helder en toekomstgericht arbeidsmarktbeleid was de rode draad bij de gesprekken.

OTTO Work Force pleitte o.a. voor grip op arbeidsmigratie bij monde van Gert-Jan Segers. Maar ook werden ervaringen in de zorg gedeeld door Sophie van Hoenselaar en lichtte Klaas Dijkhoff (SUE) de impact van framing over arbeidsmigranten toe.

Verder droegen Jaap Uijlenbroek (Lento, rapport Roemer), Ben Polak (Zuyderland MC) en Peter M.J. Loef (Kenniscentrum Arbeidsmigratie) bij aan de levendige discussie.

Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan huisvestingsprojecten van KAFRA Housing en aan CEVA Logistics, waar veel arbeidsmigranten werken.

De adviesraad besteedt in het kader van zijn programmalijn Migratie en arbeidsmarkt extra aandacht aan de actuele arbeidsmigratie-ontwikkelingen op nationaal, regionaal en lokaal niveau.
Gesprekken met organisaties en personen die hier direct mee te maken hebben vormen daartoe een belangrijke informatiebron.